Mezopotamya ve Anadolu topraklarında başlayan insanlığın 12 bin yıllık tarihini anlatan ‘Batı’ya Doğru Akan Nehir Medeniyet Belgeseli’ fotoğraflarından oluşan sergi, BAU, MEDAM, THY ve TAV işbirliği ile İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde yer alan TAV Galeri’de 8 Mart 2013 tarihinde açıldı.

Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, MEDAM Kurucu Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa, MEDAM Direktörü Dr. Burhan Köroğlu, THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ve TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Dr. M. Sani Şener de katılık gösterdi.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Bu sergi, üzerine milyonlarca sayfa yazılmış, yüz binlerce saat harcanmış ve bundan sonra bunun hem teorisinin  hem de tarihinin araştırılması konusunda daha çok çaba sarf edilmesi gereken bir mesele. Medeniyet meseli, çok zorlu bir konu. Bu konuya en çok çaba sarf edenlerden biri de Prof. Dr. Bekir Karlığa’dır. Kendisi Türkiye’de bu kavramın anlaşılması, hak ettiği yere oturması ve genç nesillerin daha iyi anlayabilmesi için çok uzun yıllardır önemli çalışmalara imza atıyor. Ayrıca; BAU, THY ve TAV’ın kültürel sorumluluk projelerine bu şekilde önem vermesi bizi çok gururlandırıyor. Hepsini tebrik ediyorum. Nihayetinde, sahip olduğumuz bütün maddi varlıklar, içinde yaşadığımız kültür dünyası ve medeniyet havzası içinde değerlendirilmeli” dedi.

thy5

thy1

thy2

thy3

thy4