SPORUN DÜŞMANLARI KUCUK

T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu desteği, TRT Kurumu denetiminde ve Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından yürütülen “Türkiye’de Irkçılık ve Ayrımcılık ile Mücadele” projesi kapsamında gerçekleştirilen “Sporun Düşmanları – Irkçılık, Ayrımcılık, Şiddet” isimli 3 bölümden oluşan belgesel, TRT Belgesel kanalında yayınlanmaya başlamıştır.

Her bir bölümü 26 dakika olan üç bölümlük “Sporun Düşmanları” belgeselinin birinci bölümü Irkçılık, ikinci bölümü Ayrımcılık ve üçüncü bölümü ise Şiddet konularını işlemekte ve içermektedir.

Belgesel; bilimsel, toplumsal ve hukuki olarak dünyada ve Türkiye’de Spor alanında yaşanan Irkçılık, Ayrımcılık ve Şiddet konularını bölümlerde ele alırken, geçmişten alıntılar ile hatırlatmalarda bulunarak, konusunda uzman bilim adamları, sporcular, yazarlar, gazeteciler ve konuyla ilgili kişiler tarafından verilen röportajlarla topluma ilgili konularda analizlerde bulunup, bilimsel verilerle bilgilendirmeler yapmaktadır. Topluma Irkçılık, Ayrımcılık ve Şiddet konularında mesajlar veren ve bu sorunlarla mücadeledeki çözüm önerilerini objektif olarak sunan bir bakış açısı yer almaktadır.

Dünyada ve Türkiye’de Irkçılık, Ayrımcılık ve Şiddet ile mücadele kapsamında, sporun takım ruhu, öz denetim, centilmenlik gibi değerler üzerine kurulu, çok kültürlü, kapsayıcı niteliğinden istifade edilmesi yoluyla sonuca ulaşmak üzere ortak sorunlar ve işbirliğinin güçlendirilmesi üzerinde durulmuştur.

Irkçılık, Ayrımcılık, Şiddet konularında mevcut durumların mercek altına alınarak mücadele ve çözüm yolları hakkında önerilerin yanısıra, hukuki boyutları ile birlikte sosyolojik açıdan incelemeler de yer almaktadır.

Belgeselde Türkiye’de bulunan spor federasyonları, milli sporcular ve diğer uzmanların röportaj çekiminin yanısıra, spor dolgu görüntüleri, UEFA tarafından resmi olarak tarafımıza verilmiş görüntüler ve özgün çekimler eşliğinde yapılan çalışmalar kullanılmıştır. Proje kapsamında Kamerun ülkesine de gidilerek burada dünya ve Türkiye’nin yakından tanıdığı eski sporcularla röportaj çekimleri gerçekleştirilmiş ve dolgu görüntülerde kullanılmak üzere yerel sokak çekimleri gerçekleştirilmiştir.

 

Daha Fazla Bilgi İçin;  http://irkciligahayir.com adresini ziyaret edebilirsiniz.