Katar Dış İşleri Bakanlığı ve T.C Dış İşleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Katar Dış İşleri Bakanlığı Diplomatları 23-28 Mayıs tarihlerinde Bahçeşehir Üniversitesinde düzenlenen “Eğitim ve Kültürel-Tarihsel Gezi Programı”na katıldılar. Düzenlenen bu 5 günlük programda Katar’lı Diplomat Heyeti Conrad Otel de misafir edilmiştir.

Program boyunca misafirler sabah 9:00-13:00 saatleri arasında Bahçeşehir Üniversitesinden ve dışarıdan davet ettiğimiz hocalarımızın konuşmacı olduğu  Türkiye İç ve Dış Politikası, Türkiye Ekonomisi, Türkiye-AB ve Türkiye- Arap Dünyası ilişkileri gibi diplomasi konulu seminerlere katıldılar. Eğitim seminerleri sona erdikten sonra Bahçeşehir Akademi Cafe’de öğle yemeği programı düzenli olarak sürdürüldü ve öğle yemeğinin hemen ardından İstanbul’un tarihi ve tursitlik mekanlarına geziler düzenlendi. İstanbul’un tarihi mekanlarının gezilmesi sırasında İTÜ Mimarlık Tarihi Ana Bilim Dalı üyesi Uzman Dr. Aras Nefçi diplomatlara rehberlik yapmıştır. Gezilerden sonra İstanbul’un en nezih restaurantlarında geleneksel Türk yemekleri misafirlerimize ikram edilmiştir.

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Enver Yücel, Rektörümüz Prof. Dr. Şenay Yalçın, Rektör Yardımcıları Sayın Hasan Şimşek ve Ali Güngör, MEDAM Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa, MEDAM Direktörü Yrd. Doç. Dr. Burhan Köroğlu ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Burak Küntay öğle ve akşam yemeklerimizde zaman zaman Katar Diplomat Heyeti’ne eşlik etmişlerdir.

“Eğitim ve Kültürel-Tarihsel Gezi Programı” son gününde Katar Konsolosluğunun ev sahipliğiyle FourSeasons Otel’de bir resepsiyon gerçekleştirilmiştir. Resepsiyon sırasında Katar Başkonsolosu, Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Güngör, MEDAM Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa ve MEDAM Direktörü Yrd. Doç. Dr. Burhan Köroğlu konuşma yaptılar ve Katar Diplomatlarına Sertifika ve hediye takdiminde bulundular. İstanbulda gerçekleştirilen program başarılı şekilde tamamlanarak programın Ankara bölümü için Katar’lı Diplomatlar Ankaraya uğurlanmıştır.