Mustafa Kemal Atatürk’ün Tokat’a teşriflerinin 102. yıl dönümü şerefine TRT Sanatçısı Yaprak Sayar Tokat’ta “İpek Yolunda Meşk” adlı bir konser düzenledi. Yağıbasan Medresesi’nde gerçekleşen konserde sanatçı birbirinden güzel eserler seslendirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, MEDAM, Bahçeşehir Üniversitesi önderliğinde Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi, 26 Haziran 2021 cumartesi günü ‘İpek Yolunda Meşk adlı konser ile Atatürk’ün Tokat’a teşriflerinin 102. Yılı anısına

TRT Sanatçısı Yaprak Sayar’ı sanatseverlerle buluşturdu

“Yaprak Sayar ile İpek Yolunda Meşk” konser serisinin durağı Tokat oldu. 26 Haziran cumartesi günü Anadolu’nun ilk Türk üniversitesi Tokat Yağıbasan  Medresesi’nde gerçekleşen konserde Saz sanatçıları; Doç. Dr. Bilen Işıktaş ud’uyla, Dr. Serkan Mesut Halili Kanun ile viyolonselde Volkan Ertem, Ney’de ise Prof. Dr. Ali Tüfekçi, Klasik Türk Müziğinin parlayan Yıldızı Yaprak Sayar’a eşlik etti.  Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı ve eşleri Sonay Balcı, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan ve protokol mensupları, konseri dinleyen isimler oldu. Balcı, birbirinden güzel eserler seslendiren sanatçı Yaprak Sayar’a teşekkür ederek kendisine Tokat’ın yarı değerli taşlarından hazırlanan hediyeyi takdim etti.