Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu  tarafından her yıl düzenlenen Global Liderlik Forumu (GLF), uluslararası ilişkiler düzeyinde küresel politikaları; Türkiye’nin bu küresel politikalar çerçevesinde bölgesel ve ikili ilişkilerini dünya liderleriyle tartışmalarına devam etti.

10-12 Mayıs 2013 tarihlerinde düzenlenen forumda, bu yıl da Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen politikacı, iş adamı ve akademisyenlerini bir araya geldi.. İki gün sürecek programa Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mısır Arap Cumhuriyeti Başbakanı Hesham Kandil, Fas Dışişleri Bakanı Saadaddin Alotmani, Yahoo Eski Başkan Yardımcısı David Riemer, Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı  Köksal Toptan, AB Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış katıldı.

Medeniyet Araştırmaları Merkezi direktörü Yrd. Doç. Dr. Burhan Köroğlu “Ortadoğu ve Afrika’nın Yeni Dünya Düzenindeki Rolü” başlıklı oturuma başkanlık etti. Bu oturumda Fas Dışişleri bakanı Saadaddin Alotmani, Al Jazeera Araştırma Merkezi direktörü Dr. Salaheddin El Zein ve Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Vika M. Khumalo konuşma yaptı.

glf_10

glf_11

glf_12

glf_16