Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Fas’ın Mundiapolis Üniversitesi (MU) ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında Casablanca şehrinde “Türk Dili ve Tarihi Araştırmalar Merkezi” açtı.

‘Kampüsüm Dünya’ anlayışı ile dünyanın pek çok noktasında kampüs ve merkezler açan BAU, Mundiapolis Üniversitesi ile yaptığı işbirliği neticesinde, Fas’ın Casablanca şehrinde  “Türk Dili ve Tarihi Araştırmalar Merkezi” açtı. Merkez gerçekleştireceği çalışmalar ile Türk kültürü ve dilini tanıtacak, ortak ve karşılıklı ilgi duyulan alanlarda araştırma yapılmasını teşvik edecek, Türkçe kursları açacak, yerel nüfus içinde Türkiye ile ilişki kurmak isteyenler için bir irtibat merkezi olacak, Fas ve Türkiye arasında yükseköğretimdeki iş birliğinin gelişmesine devamlılık sağlayacak ve kültürel etkinlikler düzenleyecek.

“DÜNYA BARIŞINA ÖNEMLİ KATKILAR SUNACAĞIZ”

26 Nisan 2013 tarihinde Casablanca Mundiapolis Üniversitesi’nde gerçekleşen açılış töreninde konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, son yıllarda eğitim alanındaki gelişim ve değişimle birlikte üniversitelerden mezun olan gençlerin dünyanın her yerinde çalışabilecek donanıma sahip olmalarının bir zorunluluk haline geldiğini belirtti. Yalçın “BAU olarak kurulduğumuz günden bu yana uluslararası faaliyetleri ilk sıralara yerleştirdik. ‘Kampüsüm Dünya’ sloganı ile ABD’ den Japonya’ya kadar geniş bir coğrafyada akademik merkezler ve kampüsler kurarak, bu alanda öncü roller üstlendik. Bu bağlamda şimdi de Fas’ta önemli bir merkezimizi daha açmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız bu merkez, diğer merkezlerimizde olduğu gibi, iki ülke arasındaki bağları daha da güçlendirecek, adeta bir köprü görevi yapacak ve yeni işbirliklerinin hazırlayıcısı olacaktır. Ayrıca yeni açılan merkezimiz, sadece Türkiye ve Fas’tan değil, dünyanın birçok farklı ülkesinden gelecek araştırmacı ve öğrencilere sunacağı imkânlarla aranan uluslararası bir platform olacak ve dünya barışına önemli katkılar sağlayacak” dedi.

fsm1

fsm2

fsm3

fsm4

fsm5

fsm6