Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi ve Hükümet Liderlik Okulu, T.C. Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi’nin işbirliği ile   30 Aralık 2012 – 3 Ocak 2013 tarihleri arasında Katar Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi diplomat adayları için “II. Katar Türk Diplomasi Programı”nı düzenlemiştir.

T.C. Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi hocalarına ilaveten, Bahçeşehir Üniversitesi ve İstanbul’daki farklı üniversitelerden uzman öğretim üyelerinin katkılarıyla hazırlanan programda, Türk dış politikasının dinamikleri, küresel güvenlik, Türk siyasi sistemi, Türkiye- Avrupa Birliği ilişkileri, modern Türk tarihi,Türk ekonomisinin Ortadoğu bölgesine entegrasyon süreci, Türkiye’nin enerji politikası ve Türk dış politikasının prensipleri konularında seminerler verilmiştir.

Seminerlere konuşmacı olarak Prof Dr Bülent Aras, Prof Dr Sabri Sayarı, Prof Dr Necip Çakır, Prof Dr Mert Bilgin, Doç Dr İbrahim Kalın, Doç Dr Ali Resul Usül, Doç Dr Mustafa Özel ve MEDAM Direktörü Yrd. Doç Dr. Burhan Köroğlu katılmıştır.

Akademik seminerlerin dışında Katarlı diplomat adayları için düzenlenen kültürel etkinlikler kapsamında Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Ayasofya, Kapalı Çarşı, Yıldız Sarayı ve IRCICA gibi kültürel merkezler ve araştırma merkezleri ziyaret edilmiştir. Ayrıca bir Boğaz turu ve Bursa gezisi düzenlenmiştir.

3 Ocak 2013 tarihinde ise  İstanbul’daki Katar Konsolosluğu’nun işbirliği ile programın kapanış töreni Bahçeşehir Üniversitesi Akademi Cafe’de gerçekleştirilmiştir.

Öğrencilere diplomaları Katar İstanbul Başkonsolosu Mohamed Ali S.A. Al-Maadid, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof Dr Şenay Yalçın, Rektör Yardımcısı Prof Dr Ali Güngör, Rektör Yardımcısı Prof Dr Hasan Şimşek, T.C. Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof Dr Bülent Aras, Medeniyet Araştırmaları Merkezi Direktörü Yrd Doç Dr Burhan Köroğlu ve Hükümet Liderlik Okulu Direktörü Yrd Doç Dr Burak Küntay tarafından takdim edilmiştir.