İtalya’nın La Sapienza Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi’nin (BAÜ) işbirliğinde 16 Nisan 2013 tarihinde Roma’da “BAU Avrasya Araştırmalar Merkezi”nin açılışı gerçekleşti.

la sapienza

Vatikan’a ait Cancelleria Sarayı’nda düzenlenen kokteylde, Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi’nin katkılarıyla yapılan “Batıya Doğru Akan Nehir”  belgeseli de gösterildi.

Kokteyl öncesi düzenlenen törende konuşan BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, tarihi ve kültürüyle Akdeniz’in iki önemli ülkesi olan Türkiye ve İtalya’nın daha fazla işbirliği içinde bulunmalarına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Ekonomi, kültür ve medeniyet gibi alanlarda daha fazla çalışmak istiyoruz” dedi.

Yücel, Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Akil’e de kendilerine verdiği destekten ötürü teşekkür etti, bu destek sayesinde gelecek yıldan itibaren La Sapienza Üniversitesi’nde Türk dili ve edebiyatı derslerine başlama kararı aldıklarını kaydetti.

Büyükelçi Akil de Roma’daki Vatikan’a bağlı Cancelleria Sarayı’nın mimari güzelliklerine atıfta bulunarak, “Böyle güzel eserlerin bulunduğu bir yerde La Sapienza Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi arasında başlatılan bu işbirliği eminim ki ileride Türk gençlerinin de Roma’ya gelerek bu güzellikleri görmelerine aynı şekilde İtalyan gençlerinin de Türkiye’ye giderek diğer bir imparatorluk başkenti olan İstanbul’un güzelliklerini görmelerini sağlayacaktır” diye konuştu.

Büyükelçi Akil, Türk vatandaşlarına Avrupa’ya seyahatlerinde vize serbestisinin sağlanması gerektiğine dikkati çekerek, “Aksi takdirde, başlatılan bu güzel girişim, maalesef beklediğimiz sonuçları veremeyebilir” ifadesini kullandı.

ort_141_img_7315ort_141_img_7281ort_141_img_7269ort_141_img_7257ort_141_img_7225ort_141_con_antonello_biagini__3_