batiya-dogru-akan-nehir-s-7244

Bahçeşehir Kolejleri tarafından düzenlenen “Batıya Doğru Akan Nehir” Fotoğraf Sergisi 27 Nisan Cuma günü Kent Meydanı AVM’de açıldı.

Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAM) tarafından, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin katkılarıyla hazırlanan ‘Batıya Doğru Akan Nehir’ medeniyet belgeseli, dünya kamuoyunun dikkatini uygarlığın gerçek doğum yeri olan Mezopotamya’ya çekiyor.

Verimli Mezopotamya ve Anadolu topraklarında başlayan insanlığın uzun medeniyet yolculuğu yaklaşık on iki bin yıl öncesine uzanıyor. “Batıya Doğru Akan Nehir” medeniyet belgeseli, bu uzun yolculuğu ilk kez dengeli ve objektif bir bakış açısıyla anlatıyor.

Çekimlerine iki yıl önce başlanan “Batıya Doğru Akan Nehir”  belgeseli için 16 ülkede çekim yapıldı, 200 civarında bilim ve düşünce insanından görüşler alındı ve en gelişmiş bilgisayar grafikleri bir araya getirilerek eski çağların şehirleri ve eserleri dramalar ile tekrar canlandırıldı. Her biri 45 dakikalık 20 bölümden oluşan belgeselin uzun ve kısa olmak üzere iki versiyonu bulunuyor. Belgeselin fotoğraflarından oluşan sergi 11 Mayıs akşamına kadar Sanat Galerisi’nde gezilebilecek.

kentmeydanic(7)